top of page

Wanneer het anders loopt

Zwangerschapsverlies is een diep aangrijpende en emotionele ervaring die vaak intens verdriet en rouw met zich meebrengt. Ook wanneer je je zwangerschap of je kindje verliest kan je bij je vroedvrouw terecht voor zorg en ondersteuning.

pexels-353989-980859.jpg

Emotioneel

Het is belangrijk te erkennen dat er geen "juiste" manier is om te rouwen; iedereen verwerkt het verlies op zijn eigen manier en tempo. Het is waardevol om steun te zoeken bij familie en vrienden, te praten met een therapeut of je vroedvrouw, of deel te nemen aan een lotgenotengroep. Dit kan helpen om met de pijn om te gaan en een weg naar heling te vinden.

Medisch

Ongeacht je zwangerschapsduur heeft een zwangerschap een grote impact op je lichaam. Ook wanneer deze vroeger dan gehoopt eindigt, ga je fysiek door een grote aanpassing. 

Indien je thuis nood hebt aan nazorg komen we graag langs.

Deze consultaties of huisbezoeken worden door de mutualiteit betaald.

pexels-pavel-danilyuk-8057362.jpg

Nuttige links

Enkele initiatieven waar je extra steun kan vinden:

Berrefonds - Bij het Berrefonds vind je brede ondersteuning bij het verlies van een kindje, zij voorzien ook via ziekenhuizen een koesterkoffer. 

Boven De Wolken - Foto's van je kindje zijn zo kostbaar, daarom wil Boven De Wolken deze gratis aan iedere sterrenouder aanbieden, dit met de hulp van een vrijwilligersteam van professionele fotografen.

Sterretjestuin Leuven - Via de stad Leuven kan je een sterretje laten graveren voor jouw kindje, wat je achteraf in de Sterretjestuin kan gaan plaatsen ter herdenking.

Meer initiatieven kan je vinden op de portaalwebsite van Altijd Wij.

bottom of page