top of page

Over ons

Vier gepassioneerde dames met een hart voor het vak, zo vallen we het best te beschrijven.
Eigen persoonlijkheden met een gemeenschappelijk doel: jou ondersteunen in je kracht tijdens deze periode.

De basis van onze zorg vertrekt van het 'woman- centered' en 'family-centered care' model. De aandacht ligt op de autonomie van de vrouw, haar keuzes en haar rechten. We besteden veel tijd en zorg aan het behouden van het normale in de zwangerschap met aandacht voor extra noden als de zwangerschap of geboorte toch anders verlopen dan verwacht en waarbij samenwerking met andere disciplines cruciaal is.

Ieder van ons is geconventioneerd en werkt dus met de derdebetalersregeling.

De vroedvrouwen

Tinneke Wittockx

Hoi! Ik ben Tinneke, ik woon in Rotselaar en ik ben sinds 2019 trotse vroedvrouw en draagconsulente. Al vanaf het begin van mijn studies voelde ik dat mijn passie in de eerste lijn lag.

In 2020 ging ik op ontdekking in Londen. Ik draaide even mee in een homebirth team om te proeven van de (meestal) nachtelijke avonturen van een vroedvrouw die (thuis-)bevallingen begeleid. Ik had niet lang nodig om te voelen dat dit was wat ik in de wereld wilde zetten.
Van de positieve zwangerschapstest tot de eerste stapjes van je kleintje een gezin begeleiden, is echt wat me gelukkig maakt. Dat ik ook jullie kleintje mee de wereld in mag begeleiden, maakt het verhaal compleet.

In 2021 deed ik een tijdje vrijwilligerswerk in een stadje in Tanzania, Afrika, waar ik als vroedvrouw mijn kennis rijkelijk kon omzetten in ervaring. Bij thuiskomst was ik er dan ook helemaal klaar voor om als zelfstandige vroedvrouw mijn droom waar te maken.
Naast vroedvrouw zijn, houd ik erg van wandelen, (rots-)klimmen en schilderen. 

trui_edited.jpg

Geertrui De Winter

Ik ben Geertrui, korter Trui, ik woon in Herent en ben vroedvrouw sinds 1998. Die zomer startte mijn loopbaan op verloskamer en materniteit in het Sint-Jansziekenhuis in Brussel.
Ik werd zelf mama, begeleid door een eigen vroedvrouw, en dat bracht me op een eigen spoor. Om overdag zoveel mogelijk bij onze kindjes te zijn, ging ik voortaan ’s nachts werken.
Toen we een derde kindje verwachtten nam ik ontslag om er fulltime voor ons gezin te zijn. Dit kleintje zat ondersteboven! Opnieuw kregen we medische hulp die toch weer toeliet met onze eigen
vroedvrouw te bevallen. We kregen ook een vierde kindje en de jaren vlogen voorbij zonder dat ik erg in had. Tot ik een vacature zag bij de groepspraktijk die vroeger voor ons had gezorgd. Een lang
gekoesterde droom ging in vervulling : vroedvrouw aan huis zijn, thuisgeboortes begeleiden!!
Het voelt als een grote meerwaarde dat er tijd is om jullie te leren kennen. Je te begeleiden zodat je eigen keuzes kan maken die bij je passen. Van een geboorte-ervaring mee iets versterkends maken,
iets dat vertrouwen geeft in de taak die daarna op je wacht als jonge ouders. Baby'tjes mee een zachte landing geven, met veel liefde en respect.
De allerbeste reden om ook midden in de nacht voor uit je bed te komen!

dana_edited.jpg

Dana Geeraerts

Hallo, ik ben Dana (woonplaats Baal) en mag me al acht jaar trots vroedvrouw noemen. Ik wist als kind al heel snel dat ik vroedvrouw wilde worden. Tot op heden heb ik altijd in de thuiszorg gewerkt, deels als thuisverpleegkundige en deels als vroedvrouw pre- en postnataal. Over die zeven jaar mocht ik zelf drie keer zwanger zijn, en drie keer een mooie, rustige en liefdevolle thuisbevalling ervaren. Een plaatsje in het Bolle Buik team is dan ook een droom die uitkomt. Zelf jonge ouders begeleiden tijdens zwangerschap,
arbeid, bevalling en nadien. Ervoor zorgen dat zij ook zo'n mooie herinnering hebben aan een (thuis)bevalling met de Bolle Buik vroedvrouwen.
Buiten het zorgen voor al die prille ouders en baby'tjes zorg ik thuis samen met mijn man Jan voor onze drie schatten Tea, Fen en War zodat zij zorgeloos kunnen opgroeien in een warm gezin.

PXL_20231013_125507163_edited.jpg

Sofia Van Duffel

Hallo! Ik ben Sofia, woon met mijn man Lukas in Rotselaar en ben het nieuwste lid van de Bolle Buik familie. Na mijn opleiding als leraar secundair wou ik zo graag nog de titel 'vroedvrouw' behalen, het leek me altijd zo'n eer om vrouwen te mogen begeleiden in hun kracht tijdens het bevallen en het moederschap. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat ik deze fantastische job mag doen en zou het in de verste verte niet willen ruilen voor iets anders.
Naast het opvolgen en begeleiden van zwangerschappen, geboortes en het postpartum sta ik ook mee in voor het geven van de zwangerschapscursus. 
Zelf ben ik (met Tinneke als doula) ondertussen ook mama geworden van een dochtertje, Mia. 
Naast mijn job hou ik me bezig met onze twee zalige katten, bakken en te veel creatieve hobby's om op te noemen.

bottom of page