top of page

Kraamtijd

Na je bevalling komen we de eerste dagen aan huis om jou en je kindje te verzorgen. Daarna blijven we beschikbaar voor vragen en hulp tot je kleine spruit één jaar is.

1000040598.jpg

Medische zorg

Als vroedvrouw kunnen we jou en je baby van kop tot teen verzorgen, staan we klaar voor een opkrikkende babbel en ondersteunen we jouw groei als ouder.
Indien je in het ziekenhuis bevalt, zetten we de zorg verder wanneer je naar huis komt. 

Bij zowel een thuisbevalling als een ziekenhuisbevalling komen we tot en met dag vijf aan huis voor de nazorg (gerekend vanuit de geboortedag als dag nul). Deze huisbezoekjes worden steeds via de derdebetalersregeling betaald door de mutualiteit.


Je betaalt alleen de wachtvergoeding van €50 (indien je niet reeds een wachtvergoeding voor arbeidsbegeleiding of thuisbevalling betaald hebt) en de kilometervergoeding van €1/km gerekend van het consultatieadres in de Gemeentestraat tot jouw thuis.


Na dag vijf zijn er nog negen consultaties mogelijk zonder voorschrift.

Voeding

De voeding van een baby kan een zoektocht zijn, eentje waar we je graag in begeleiden. Samen kijken we naar de noden van je kindje en naar die van jou om zo tot een vlot teamwerk tussen jou en baby te komen.

Concreet uit dit zich in de voeding meevolgen, zoeken naar de houdingen die best voor jullie werken, tips rond aanleggen,...


Ook bij het afbouwen van borstvoeding of vragen over vaste voeding kan je bij ons terecht.

1000039801_edited.jpg
bottom of page