Zwangerschap

Zwangerschaps-
raadpleging
Voor de normale zwangerschapsopvolging kan je bij de vroedvrouw terecht. Er wordt tijd gemaakt voor de medisch-technische onderzoeken, de psycho-emotionele ondersteuning en de kleinere ongemakken die een zwangerschap soms met zich meebrengt.

Je kunt er voor kiezen om je zwangerschap te laten begeleiden door onze vroedvrouwen of je gaat afwisselend bij de vroedvrouw en de  huisarts/gynaecoloog. Als je kiest voor een bevalling, begeleid door onze vroedvrouwen, kom je uiteraard bij ons op raadpleging. Het is immers belangrijk voor ons om te weten hoe je zwangerschap evolueert, hoe jij en de baby het stellen, in aanloop naar de geboorte toe.

Maar ook als je kiest voor een ziekenhuisbevalling onder begeleiding van een gynaecoloog kun je bij ons terecht voor de tussentijdse controles. Vroedvrouw en gynaecoloog werken immers complementair. Zo wordt voor jou de beste
begeleiding verzekerd. Voor de echografieën verwijzen
we je door naar de gynaecoloog.
Tijdens de raadpleging staan we voor je klaar, met liefde voor ons vak. Als vroedvrouw zijn we medisch opgeleid om de normale zwangerschap, de zogenaamde laag-risico zwangerschap, op te volgen.
                                                        
  •  we volgen jouw lichamelijke veranderingen
  •  we evalueren de groei en het welzijn van je baby
  •  we sporen abnormale tekens of complicaties vroegtijdig op en verwijzen je eventueel door naar een huisarts/gynaecoloog.
  •  Verder begeleiden we jullie bij de emotionele omwenteling die jullie samen doormaken en bereiden we jullie voor op de bevalling en het ouderschap.
  •  Je krijgt de tijd om al je grote en kleine vragen te stellen

Bij een eerste raadpleging maken we een zwangerschapsdossier aan. Het moederboekje wordt ook ingevuld en breng je bij elke afspraak mee. Zo blijft elke zorgverlener volledig op de hoogte van de evolutie van jou en van jullie kindje. Onze tarieven zullen ook besproken worden op het intake gesprek. 
Gelieve tijdig aanwezig te zijn voor de consultatie. Zo zorg je ervoor dat anderen niet onnodig hoeven te wachten. Indien je verhinderd bent, contacteer ons danAnnuleren van een afspraak kan telefonisch tot 24 uur van te voren. Bij het laattijdig annuleren en bij afwezigheid van de client wordt de consultatie in rekening gebracht.

CORONA VIRUS MAATREGELEN

Wat een gek begin van 2020. Dat we in deze situatie zouden terechtkomen had niemand verwacht. De natuur dwingt ons om stil te staan en de aarde zelf krijgt een adempauze. De andere kant van dit verhaal is natuurlijk dat zwangeren ongerust zijn en kraambezoek niet meer is toegestaan. Maar wees gerust, de vroedvrouwen van Bolle Buik zijn er voor jou! We laten niemand in de steek. Om duidelijkheid te scheppen zetten we onze maatregelen nog eens op een rijtje.

1. De consultaties en huisbezoeken gaan door zoals gepland. De vroedvrouw zal jou zelf contacteren wanneer een fysieke afspraak niet nodig is. Er wordt samen een alternatief gezocht, bijvoorbeeld telefonisch, skype enz. Breng zelf een badlaken en een handdoekje mee naar de consultatie!
2. Je mag je partner meebrengen op zwangerschapscontrole of consultatie. Jullie moeten beiden een masker dragen. 
3. Wacht in de auto of buiten tot de vroedvrouw je komt halen, je belt of smst dat je mag binnen komen. 
4. Wij dragen maskers. Dit om jullie en onszelf te beschermen. Schrik hier niet van. Onze vroedvrouwen zijn niet ziek. Zodra zij ziek zijn blijven ze thuis en krijg je een andere vroedvrouw die jullie verder zal opvolgen.
5. Hebben jijzelf of andere gezinsleden symptomen van het Corona-virus, dan zijn wij hier graag van op de hoogte. Geef even een belletje. De afspraak kan vaak nog steeds doorgaan, maar dan moeten wij extra beschermingsmaatregelen treffen. Symptomen zijn ; Koorts, hoesten, hoofdpijn, spierpijn..  


Wij raden kraambezoek ten zeerste af. Om jullie zelf te beschermen, maar ook om onze vroedvrouwen en hun gezinnen te beschermen. Laten we zorg dragen voor elkaar, zodat onze vroedvrouwen kunnen blijven zorgen.

Psychologische begeleiding

Deze individuele begeleiding kan een steun in de rug zijn voor wie kampt met angsten, zorgen, voor wie zich niet goed voelt in haar/zijn vel of voor wie de aanpassing aan het ouderschap niet van een leien dakje loopt.

Voor meer informatie kun je terecht bij Nina-Benedicte
Telefoonnummer:  0474 205 270
E-mailadres:  ninabenedicte@diadamo.be
Website:  www.diadamo.be
Alt tekst