Zwangerschap

Zwangerschaps-
raadpleging
Voor de normale zwangerschapsopvolging kan je bij de vroedvrouw terecht. Er wordt tijd gemaakt voor de medisch-technische onderzoeken, de psycho-emotionele ondersteuning en de kleinere ongemakken die een zwangerschap soms met zich meebrengt.

Je kunt er voor kiezen om je zwangerschap te laten begeleiden door onze vroedvrouwen of je gaat afwisselend bij de vroedvrouw en de  huisarts/gynaecoloog. Als je kiest voor een bevalling, begeleid door onze vroedvrouwen, kom je uiteraard bij ons op raadpleging. Het is immers belangrijk voor ons om te weten hoe je zwangerschap evolueert, hoe jij en de baby het stellen, in aanloop naar de geboorte toe.

Maar ook als je kiest voor een ziekenhuisbevalling onder begeleiding van een gynaecoloog kun je bij ons terecht voor de tussentijdse controles. Vroedvrouw en gynaecoloog werken immers complementair. Zo wordt voor jou de beste
begeleiding verzekerd. Voor de echografieën verwijzen
we je door naar de gynaecoloog.
Tijdens de raadpleging staan we voor je klaar, met liefde voor ons vak. Als vroedvrouw zijn we medisch opgeleid om de normale zwangerschap, de zogenaamde laag-risico zwangerschap, op te volgen.
                                                        
  •  we volgen jouw lichamelijke veranderingen
  •  we evalueren de groei en het welzijn van je baby
  •  we sporen abnormale tekens of complicaties vroegtijdig op en verwijzen je eventueel door naar een huisarts/gynaecoloog.
  •  Verder begeleiden we jullie bij de emotionele omwenteling die jullie samen doormaken en bereiden we jullie voor op de bevalling en het ouderschap.
  •  Je krijgt de tijd om al je grote en kleine vragen te stellen

Bij een eerste raadpleging maken we een zwangerschapsdossier aan. Het moederboekje wordt ook ingevuld en breng je bij elke afspraak mee. Zo blijft elke zorgverlener volledig op de hoogte van de evolutie van jou en van jullie kindje. Onze tarieven zullen ook besproken worden op het intake gesprek. 
Gelieve tijdig aanwezig te zijn voor de consultatie. Zo zorg je ervoor dat anderen niet onnodig hoeven te wachten. Indien je verhinderd bent, contacteer ons danAnnuleren van een afspraak kan telefonisch tot 24 uur van te voren. Bij het laattijdig annuleren en bij afwezigheid van de client wordt de consultatie in rekening gebracht.