Lieve Doris, 

Woensdagnamiddag 13 januari wordt, waarop we gehoopt hadden, bevestigd. Het is een simpel streepje op een stukje plastic dat ons euforisch maakt. We kunnen het bijna niet geloven. We zijn zó blij. We verwachten jou!

Al snel voelen we dat een thuisbevalling iets voor ons kan zijn. Thuis is waar we ons rustig, veilig en op ons gemak voelen. En op die manier en met die energie willen wij jou op de wereld zetten, voor het eerst ontmoeten en leren kennen.

Emma en Patty, onze vroedvrouwen, begeleiden ons tijdens de zwangerschap liefdevol en zorgzaam. Ze stralen vertrouwen uit, en na elke afspraak in de Gemeentestraat groeit daarmee ook ons zelfvertrouwen. Ze nemen de twijfels, die we soms hebben, weg en geven het gevoel dat we dit helemaal aankunnen.

Tijdens de cursus hypnobirthing geeft Patty al haar wijze raad en ervaring door. Na elke avond bij haar thuis groeit onze overtuiging en ons vertrouwen. Ze zorgt ervoor dat we helemaal klaar zijn voor jouw komst. Een jaar geleden wisten we nauwelijks van het bestaan van thuis bevallen. Met de kennis die we nu hebben, kunnen we ons echt niet inbeelden dat we het anders zouden doen.

De eerste golvingen vangen we met z'n tweeën goed op. "Elke golving is er eentje dichter bij jou en je komst." Dat zinnetje werd boven honderden keren luidop herhaald. En dat werkte. Beneden wordt het bad klaargemaakt. De warmte van het water doet wonderen. Samen met Emma en Patty voelen we ons tijdens de bevalling zo veilig, en gesteund. We volgen hun tips op. Ze helpen ons te veranderen van houding, en de juiste te vinden op de goede momenten. We kunnen op hen rekenen en zij geven onvoorwaardelijk de steun die we nodig hebben. De hele nacht lang. 

Als een team hebben we jou kunnen verwelkomen, thuis, rustig, gezellig, en in onze vertrouwde omgeving. Helemaal zoals we het willen. Je wordt geboren op onze matras, onder de trap. Het is ongelooflijk!

Zondagochtend 26 september om 8u20 kijk je ons rustig, zelfverzekerd en alert in de ogen. 
Emma en Patty verzorgen ons met liefde. En zetten ons op weg. We eten samen nog een boterham met kaas, drinken een frisse cola en daarna nemen we afscheid. Vanaf nu zijn wij het team. Met drie. "Three is a magic number!"

We nemen de tijd om met jou te verbinden. We genieten van ons eerste huidcontact. 
In ons houten huis lijkt het alsof we even helemaal alleen op de wereld zijn. Stilletjes dringt de realiteit door. We horen de stad op de achtergrond juichen. Leuven is in feeststemming. Sommigen zullen beweren dat er gejuicht werd voor het WK wielrennen. Maar wij weten wel beter. Jij wordt toegejuicht, Doris, onze kleine wereldkampioen, omdat jij er vanaf nu bij hoort.

We zijn Emma, Patty en Bolle Buik ongelofelijk dankbaar. Ze zijn fantastisch. Zij hebben voor altijd een plek in ons hart. We delen met hen een intense, unieke, heel persoonlijke en mooie ervaring: jouw geboorte. 

Lieve Doris, we hopen dat jij deze geweldige vrouwen ook zal leren kennen. Wanneer we nog eens in de Gemeentestraat passeren, maken we misschien wel een tussenstop, we parkeren onze fiets en wachten gezellig buiten onder de boom op het binnenplein, met z’n drieën. Zodat jij ze ook kan leren kennen.

Liefs, Margot en Tuur.