Baby Thor


Vandaag komt Patty de vroedvrouw langs om me aan de monitor te hangen gezien ik over mijn uitgerekende datum ben.

Ze vraagt of ik graag heb dat ze even vaginaal onderzoekt om te kijken of er vorderingen zijn. Ja dat wil ik wel. Ze kan even strippen indien ik wens en ook dat wens ik. Dit houdt in dat de baarmoeder hals gestimuleerd wordt. Ze is hier nog maar goed en wel mee klaar en ik voel mijn baarmoeder al zeer goed reageren. Ze past ook wat drukpunten toe aan mijn voeten, maar dit vind ik eigenlijk alleen maar vervelend. Het lijkt alsof ze haar nagel in mijn grote teen duwt en terwijl rommelt mijn baarmoeder verder. Ik krijg het heel warm en voel me ongemakkelijk en misselijk. Oef het is gedaan! We mogen van de monitor af en ze vertrekt weer.

We gaan iets eten maar ik voel me nog steeds niet zo goed. Hup naar de wc om wat gal aan de pot te doneren. Hmmm eten wordt niets en ik voel mijn buik duidelijk trekken. Bad tijd lijkt me! Ik vul het bad en ontspan me met mijn afspeellijst Birth. Marcel komt even checken of alles oké is. Laat maar aan Patty weten dat ze terug mag komen. Oh ... jaja het is voor echt. Dat is duidelijk, de weeën zwellen al elke 3 a 4 minuten op.

Patty komt boven even checken met de doptone. Met onze zoon vanbinnen alles goed. Ik beweeg me naar beneden. Daar bijt ik door de weeën met het aanrecht als steun terwijl iedereen druk in de weer is alles voor te bereiden.

Wanneer Patty mijn opening nog eens checkt, 4cm ondertussen, breken mijn vliezen vanzelf. Een beetje later is er genoeg water in het bevallingsbad en mag ik er in. Gelukkig, denk ik, want de weeën hebben zich nu goed opgebouwd en door het breken van mijn vliezen is de pijn intens. Zo intens dat ik na enkele weeën niet goed meer weet welke houding ik nog kan aannemen om ze op te vangen.

Ik concentreer me op mijn muziek en ademhaling en keer in mezelf. Marcel ondersteunt me perfect door er volledig voor me te zijn. Patty vraagt of ik al een pers gevoel heb. Ja, smacht ik, maar ik mag nog niet hé?! Jawel Maja zegt ze als je het zo aanvoelt mag je persen. Wat een opluchting!! Ik mag persen, me afzetten tegen de pijn en tegen duwen! Heerlijk we kunnen er weer mee om.

Ergens is Emma de tweedee vroedvrouw binnen gekomen.

Trek je knieën maar op Maja als je perst, dan geef je goed veel ruimte, zegt Patty me. Ik heb even het gevoel dat er iets net niet uit wil en plop het hoofdje is er uit. Nog een keertje goed persen en onze zoon glijdt het water in waar Patty hem opvist en op me legt. Hij is gehuld in een dikke witte laag die hij gul over mijn buik uitsmeert. Daar is hij dan! Om 14:41 wordt onze zoon Thor geboren. Ik kijk Marcel liefdevol aan en zie een pracht van een glunderende man.