Thuis geboren onder de kerstboom – FLORIS 16/12/2020

Eeuwige dank aan de heldinnen van de Bolle Buik, wat een job!
Ik kwam redelijk laat in mijn zwangerschap bij De Bolle Buik terecht, in eerste instantie om te praten over de kraamzorg na de bevalling. Ik had meteen een heel fijn gevoel bij de werking van de Bolle Buik en toen ze vertelden dat ze ook de arbeid thuis konden opvolgen voor we naar het ziekenhuis zouden vertrekken vond ik dat meteen een zeer goed plan. In deze corona-tijden wilde ik zolang mogelijk thuis blijven alvorens naar het ziekenhuis te vertrekken. Het stelde me meteen gerust dat er iemand bij ons thuis de
bevalling kon opvolgen.

De bevalling kwam dichterbij en de coronacijfers gingen weer de slechte kant op, we vonden het dus steeds minder prettig om naar het ziekenhuis te moeten. Bij onze laatste afspraak zei Britte dan ook dat ik nog altijd thuis kon bevallen . Robin en ik begonnen toch meer te voelen voor dit idee. Toen twee dagen voor mijn uitgerekende datum mijn water brak waren we dan ook heel zeker, wij blijven gewoon thuis!

Na een hele nacht met lichte weeën belden we ’s ochtends Patty op. Ik wilde toch dat ze al even zou komen kijken om de vooruitgang te checken al wist ik zelf ook dat het waarschijnlijk nog niet zo ver gevorderd zou zijn. Met inderdaad nog maar 1 à 2 centimeter ontsluiting besloot Patty eerst nog haar consultaties af te ronden, Robin liet een bad vol lopen en ik ging daar door met de weeën op te vangen. Rond 11 uur vonden we het tijd om Patty terug op te bellen, het was volgens ons nu echt wel begonnen! Met 4 centimeter ontsluiting bleef Patty nu bij ons om alles van dichtbij op te volgen, Floris deed het supergoed in de buik! Patty leidde me bij elke wee af door mijn onderrug te masseren en Robin was  niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk mijn steun en toeverlaat  Door de serene omgeving in onze eigen thuis konden mijn hormonen volop hun werk doen, ik kwam tussen de weeën door zo in een roes dat ik zelfs het gevoel had in slaap te vallen! Iets wat ik in het ziekenhuis waarschijnlijk nooit had kunnen ervaren. Na een aantal stevige weeën was het in de namiddag eindelijk tijd om te beginnen persen, gelukkig kon dit ook op de baarkruk, ik had anders echt de kracht niet meer gehad en zo deed de zwaartekracht ook een deel van het werk. Floris kwam in alle rust thuis onder de kerstboom ter wereld. Dankzij Patty, die zo’n ongelofelijk rust uitstraalt, ben ik altijd compleet zen geweest en kon alles volledig op mijn tempo gebeuren. Vooral voor dat laatste ben ik zeer dankbaar.

Enkele uren later was ook Britte er om de eerste goede raad te geven en ons op weg te helpen met de borstvoeding en verzorging. Tijdens de eerste kraamweek waren haar dagelijkse bezoekjes een enorme houvast voor mij. Ze stelde me meteen op mijn gemak en geeft je zo’n gevoel van zelfvertrouwen, iets wat ik echt wel kon gebruiken als kersverse moeder! Ik was zeer dankbaar voor haar down to earth aanpak zodat ik de ongerustheid over de nieuwigheden met een eerste kindje sneller achter mij kon laten.
Dankzij de vroedvrouwen van de Bolle Buik was mijn bevalling en eerste kraamweek zo’n speciale en magische ervaring, eentje waar ik met veel positieve emoties op terug kijk. Ik zou het zo weer opnieuw doen!