Lieve Bolle Buik families,

Wat een gek begin van 2020. Dat we in deze situatie zouden terechtkomen had niemand verwacht. De natuur dwingt ons om stil te staan en de aarde zelf krijgt een adempauze. De andere kant van dit verhaal is natuurlijk dat zwangeren ongerust zijn en kraambezoek niet meer is toegestaan. Maar wees gerust, de vroedvrouwen van Bolle Buik zijn er voor jou! We laten niemand in de steek. Om duidelijkheid te scheppen zetten we onze maatregelen nog eens op een rijtje.

1. De consultaties en huisbezoeken gaan door zoals gepland. De vroedvrouw zal jou zelf contacteren wanneer een fysieke afspraak niet nodig is. Er wordt samen een alternatief gezocht, bijvoorbeeld telefonisch, zoom enz.
2. Je mag niemand meebrengen op zwangerschapscontrole of consultatie. Dat betekent dat je alleen moet komen. Je kunt wel ondertussen videobellen met je partner of iemand anders zodat hij/zij er toch een beetje kan bij zijn.
3. Wacht in de auto of buiten tot de vroedvrouw je komt halen, je belt of smst dat je mag binnen komen.
4. Tijdens de huisbezoeken zal de vroedvrouw het contact beperken tot moeder en baby. Andere gezinsleden mogen niet in dezelfde ruimte aanwezig zijn.
5. Wij dragen maskers en handschoenen. Dit om jullie en onszelf te beschermen. Schrik hier niet van. Onze vroedvrouwen zijn niet ziek. Zodra zij ziek zijn blijven ze thuis en krijg je een andere vroedvrouw die jullie verder zal opvolgen.
6. Tijdens de consultatie hebben we graag dat ook jullie een mondmaskertje dragen. Zo beschermen we elkaar zo goed mogelijk.
7. Hebben jijzelf of andere gezinsleden symptomen van het Corona-virus, dan zijn wij hier graag van op de hoogte. Geef even een belletje. De afspraak kan vaak nog steeds doorgaan, maar dan moeten wij extra beschermingsmaatregelen treffen. Symptomen zijn ; Koorts, hoesten, hoofdpijn, spierpijn..  

Wij raden kraambezoek ten zeerste af. Om jullie zelf te beschermen, maar ook om onze vroedvrouwen en hun gezinnen te beschermen. Laten we zorg dragen voor elkaar, zodat onze vroedvrouwen kunnen blijven zorgen.