Over ons

Bolle Buik is een vroedvrouwenpraktijk met meer dan 25 jaar ervaring in de thuiszorg. Wij beschouwen de vrouw als autonoom individu en moedigen haar aan om te vertrouwen op haar eigen kracht en intuïtie. We werken samen vanuit de visie dat zwangerschap en geboorte normale processen zijn in het leven van een vrouw.

De basis van onze zorg vertrekt van het 'woman- centered en family-centered care' model. We hebben veel aandacht voor de autonomie van de vrouw, haar keuzes en haar rechten. We besteden veel tijd en zorg aan het behouden van het normale in de zwangerschap met aandacht voor extra noden als zwangerschap of geboorte toch anders verlopen dan verwacht en waarbij samenwerking met andere disciplines cruciaal is.

Het allerbelangrijkste voor ons is dat jij positief terug kijkt op jouw zwangerschap, bevalling en kraambed. Dat betekent dat wij er echt zijn voor jou. Het is geen probleem als je een keer extra wil langskomen of belt bij bezorgdheid. We horen graag jouw wensen en ideeën om zo begeleiding en zorg op maat te kunnen geven.

Wij hebben ook het 'good practice logo' behaald. Dit is het erkende kwaliteitslogo
dat we gekregen hebben van de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen

Onze
vroedvrouwen

Alexandra Denys

Vroedvrouw/lactatiekundige
Ik ben Alexandra Denys, (Woonplaats Boutersem) gehuwd en moeder van 5 kinderen. Na mijn vroedvrouwenopleiding heb ik kunnen proeven van het échte vroedvrouwenwerk in een groot Londens ziekenhuis. Daar heb ik de smaak te pakken gekregen van 'Midwife-led care'  of vroedvrouwgeleide zorg, met moeder en baby als centrale partner. Sinds 1999 ben ik aan het werk binnen het vroedvrouwenteam van Bolle Buik waar ik dezelfde basis terug vond: moeder-baby (en gezin) als centrale partner en de voedvrouw ondersteunend, begeleidend met veel aandacht voor de autonomie van het gezin. In 2003 volgde ik de opleiding tot lactatiekundige. Het begeleiden van borstvoeding in fijne en soms moeilijke omstandigheden blijft een uitdaging waar ik graag blijf zoeken naar de juiste oplossing voor moeder en baby. Mijn werk fascineert me in al zijn facetten; het is een authentiek beroep dat meer dan ooit een schakelfunctie kan spelen in het sterk veranderende geboortelandschap.

Nina Benedicte Vansina

Vroedvrouw
Mijn naam is Nina-Benedicte Vansina, (woonplaats Huldenberg) ik voel me vroedvrouw in de ruime zin van het woord. Mijn specialisatie draait rond groeien in bewustzijn en de emotionele beleving van zwangerschap, geboorte en ouderschap. Vanuit een holistische visie bereid ik koppels voor op de geboorte en op ouderschap, begeleid ik mama/ papa en baby tijdens de kraamtijd, bied psychologische begeleidingen aan en verzorg workshops rond het helen van geboortetrauma, rond vrouw zijn en rond relaties. Hugo en ik zijn de ouders van zes prachtige kinderen. We wonen in de groene Dijlestreek in een heel oud huis, dat ook een bed&breakfast herbergt (www.huisvanrooi.be) als rustpunt voor korte of lange termijn.

Patty Docx

Vroedvrouw
Ik ben Patty Dockx. (woonplaats Rotselaar). Als 5-jarige vertelde ik al dat ik vroedvrouw wilde worden. Binnen Bolle Buik begeleid ik zwangerschappen, arbeiden, bevallingen en de zorg na de bevalling. In 2016 heb ik de opleiding gevolgd tot Hypnobirthing® practitioner en geef sindsdien de Hypnobirthing® zwangerschapscursus. Het geboortehuis Birth&Breakfast behoort tot een deel van mijn woning. Alle B&B-baby’tjes worden tijdens hun verblijf samen met hun ouders door mij in de watten gelegd. Buiten Bolle Buik gaat mijn aandacht en liefde vnl naar mijn levenspartner Louis, mijn 4 zonen met hun partners en de kleinkinderen. Getuige mogen zijn van de oerkracht van vrouwen, het wonder van de geboorte en het mogen delen in de vreugde van kersverse ouders maken dit beroep tot het mooiste ter wereld.

Emma De Schutter

Vroedvrouw/Lactatiekundige
Hey, ik ben Emma De Schutter, (woonplaats Tildonk) tweelingmama en sinds 2013 een enorm fiere vroedvrouw. Ik doe dit beroep met heel veel liefde en passie. Ik voel me altijd zo vereerd dat ik een klein deeltje mag uitmaken in de mooie weken van zwangerschap tot aan de arbeid/bevalling en enige tijd daarna van het prille gezinnetje. Bij Bolle Buik doe ik mijn uiterste best om mama’s en papa’s tijdens de zwangerschap, arbeid, bevalling en in de postnatale periode te ondersteunen. Daarnaast ben ik ook lactatiekundige, dit om mama’s met hun vragen over borstvoeding, zo goed mogelijk te begeleiden.

Inge Vanassche

Vroedvrouw
Hallo ik ben Inge Vanassche (Woonplaats Boutersem). Jaren geleden begon ik aan de opleiding vroedkunde uit pure passie, fascinatie en eindeloze interesse in alles wat met verloskunde te maken heeft. Niet als 18-jarige studente, maar als 30-jarige mama van 3 kinderen begon ik aan de studies, niet wetende dat mijn enthousiasme er alleen maar groter op zou worden. Sindsdien werk ik als vroedvrouw op raadpleging gynaecologie-verloskunde van het UZ Leuven. Daarnaast werk ik ook als zelfstandig vroedvrouw, met focus op postnatale zorgen. Iedere mama is anders en elke ouder heeft eigen gevoelens, verwachtingen en een eigen manier om met de veranderingen die een geboorte met zich meebrengt om te gaan. Luisteren en daarna mijn tips en aanpak aanpassen aan wat jonge ouders aangeven of vertellen, vind ik dan ook superbelangrijk (en dat maakt het ook zo geweldig boeiend). Bij Bolle Buik doe ik samen met
Alexandra mijn uiterste best om voor onze regio een kwaliteitsvolle postnatale begeleiding te bieden op maat van het jonge gezin en spring ik extra in op drukke momenten.

Barbara Quintelier

Vroedvrouw
Hallo, Ik ben Barbara Quintelier, (Woonplaats Meerbeek) vrouw van Hans, mama van 3 tieners. Ondertussen al sinds 1998 aan het werk als vroedvrouw. Na alle facetten van het vroedvrouw-zijn verkend te hebben, van zwangerschapsbegeleiding, geboortes in en buiten het ziekenhuis en postnatale begeleiding na de geboorte, neem ik momenteel de postnatale zorg in regio Kortenberg voor mijn rekening. Ik vind het enorm boeiend om moeders en vaders te zien groeien in hun ouderschap en geniet ervan hen daarbij te kunnen ondersteunen.