Over ons

Bolle Buik is een vroedvrouwenpraktijk met meer dan 25 jaar ervaring in de thuiszorg. Wij beschouwen de vrouw als autonoom individu en moedigen haar aan om te vertrouwen op haar eigen kracht en intuïtie. We werken samen vanuit de visie dat zwangerschap en geboorte normale processen zijn in het leven van een vrouw.

De basis van onze zorg vertrekt van het 'woman- centered en family-centered care' model. We hebben veel aandacht voor de autonomie van de vrouw, haar keuzes en haar rechten. We besteden veel tijd en zorg aan het behouden van het normale in de zwangerschap met aandacht voor extra noden als zwangerschap of geboorte toch anders verlopen dan verwacht en waarbij samenwerking met andere disciplines cruciaal is.

Het allerbelangrijkste voor ons is dat jij positief terug kijkt op jouw zwangerschap, bevalling en kraambed. Dat betekent dat wij er echt zijn voor jou. Het is geen probleem als je een keer extra wil langskomen of belt bij bezorgdheid. We horen graag jouw wensen en ideeën om zo begeleiding en zorg op maat te kunnen geven.

Wij hebben ook het 'good practice logo' behaald. Dit is het erkende kwaliteitslogo
dat we gekregen hebben van de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen


 

Onze
vroedvrouwen

Patty Docx

Vroedvrouw
Ik ben Patty Dockx. (woonplaats Rotselaar). Als 5-jarige vertelde ik al dat ik vroedvrouw wilde worden. Binnen Bolle Buik begeleid ik zwangerschappen, arbeiden, bevallingen en de zorg na de bevalling. In 2016 heb ik de opleiding gevolgd tot Hypnobirthing® practitioner en geef sindsdien de Hypnobirthing® zwangerschapscursus. Het geboortehuis Birth&Breakfast behoort tot een deel van mijn woning. Alle B&B-baby’tjes worden tijdens hun verblijf samen met hun ouders door mij in de watten gelegd. Buiten Bolle Buik gaat mijn aandacht en liefde vnl naar mijn levenspartner Louis, mijn 4 zonen met hun partners en de kleinkinderen. Getuige mogen zijn van de oerkracht van vrouwen, het wonder van de geboorte en het mogen delen in de vreugde van kersverse ouders maken dit beroep tot het mooiste ter wereld.

Emma De Schutter

Vroedvrouw/Lactatiekundige
Hey, ik ben Emma De Schutter, (woonplaats Tildonk) tweelingmama en sinds 2013 een enorm fiere vroedvrouw. Ik doe dit beroep met heel veel liefde en passie. Ik voel me altijd zo vereerd dat ik een klein deeltje mag uitmaken in de mooie weken van zwangerschap tot aan de arbeid/bevalling en enige tijd daarna van het prille gezinnetje. Bij Bolle Buik doe ik mijn uiterste best om mama’s en papa’s tijdens de zwangerschap, arbeid, bevalling en in de postnatale periode te ondersteunen. Daarnaast ben ik ook lactatiekundige, dit om mama’s met hun vragen over borstvoeding, zo goed mogelijk te begeleiden.

Johanne Boon

Goedele Willems

Tinneke Wittockx

Hoi! Ik ben Tinneke (woonplaats Aarschot) en ik ben trotse vroedvrouw en draagconsulente. Al vanaf het begin van mijn studies voelde ik dat mijn passie in de eerste lijn lag. Van de positieve zwangerschapstest tot de eerste stapjes van je kleintje een gezin begeleiden is echt wat me gelukkig maakt. Dat ik ook jullie kleintje mee de wereld in mag begeleiden, maakt het verhaal compleet. Naast vroedvrouw zijn, houd ik erg van wandelen, (rots-)klimmen en schilderen. 

Isabel Mahieu

Ik ben Isabel (regio Schriek), trotse mama van twee tienerzonen. Na twintig jaar werkzaam in de marketing sector besloot ik de studies van vroedvrouw aan te vatten. Recent afgestudeerd ging ik, na stage gevolgd te hebben bij Bolle Buik, aan de slag in deze fijne vroedvrouwenpraktijk. Ik wil me inzetten voor de fysiologische geboorte, de nabije begeleiding van het koppel tijdens hun zwangerschap, bevalling en na de geboorte van hun kindje.