Over ons

Bolle Buik is een vroedvrouwenpraktijk met meer dan 25 jaar ervaring in de thuiszorg. Wij beschouwen de vrouw als autonoom individu en moedigen haar aan om te vertrouwen op haar eigen kracht en intuïtie. We werken samen vanuit de visie dat zwangerschap en geboorte normale processen zijn in het leven van een vrouw.

De basis van onze zorg vertrekt van het 'woman- centered en family-centered care' model. We hebben veel aandacht voor de autonomie van de vrouw, haar keuzes en haar rechten. We besteden veel tijd en zorg aan het behouden van het normale in de zwangerschap met aandacht voor extra noden als zwangerschap of geboorte toch anders verlopen dan verwacht en waarbij samenwerking met andere disciplines cruciaal is.

Het allerbelangrijkste voor ons is dat jij positief terug kijkt op jouw zwangerschap, bevalling en kraambed. Dat betekent dat wij er echt zijn voor jou. Het is geen probleem als je een keer extra wil langskomen of belt bij bezorgdheid. We horen graag jouw wensen en ideeën om zo begeleiding en zorg op maat te kunnen geven.

Wij hebben ook het 'good practice logo' behaald. Dit is het erkende kwaliteitslogo
dat we gekregen hebben van de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen


 

Onze
vroedvrouwen

Patty Docx

Vroedvrouw
Ik ben Patty Dockx. (woonplaats Rotselaar). Als 5-jarige vertelde ik al dat ik vroedvrouw wilde worden. Binnen Bolle Buik begeleid ik zwangerschappen, arbeiden, bevallingen en de zorg na de bevalling. In 2016 heb ik de opleiding gevolgd tot Hypnobirthing® practitioner en geef sindsdien de Hypnobirthing® zwangerschapscursus. Het geboortehuis Birth&Breakfast behoort tot een deel van mijn woning. Alle B&B-baby’tjes worden tijdens hun verblijf samen met hun ouders door mij in de watten gelegd. Buiten Bolle Buik gaat mijn aandacht en liefde vnl naar mijn levenspartner Louis, mijn 4 zonen met hun partners en de kleinkinderen. Getuige mogen zijn van de oerkracht van vrouwen, het wonder van de geboorte en het mogen delen in de vreugde van kersverse ouders maken dit beroep tot het mooiste ter wereld.

Johanne Boon

Vroedvrouw
Hoi,
Ik ben Johanne. Ik ben niet de eerste vroedvrouw in mijn familie, zelfs niet de tweede, waardoor ik niet verwachtte om zelf ook de passie te vinden voor het vak, want drie keer in dezelfde familie, dat kon toch niet. Ik plande verder vooruit, wat na mijn bachelor, nog een postgraduaat? Maar, de kriebels slopen toch binnen en voor ik het wist zat ik in diepe vroedkundige gesprekken met mijn moeder en zus, tot ergernis van de mannen in de familie. Ik werd helemaal gegrepen door de schoonheid, uniekheid, het uitdagende van het vak en dat heeft me niet meer losgelaten. Sinds ik afstudeerde heb ik een heel traject afgelegd, ondermeer verre missies met artsen zonder grenzen, en intieme, mooie bevallingen dichter bij huis. Het mooiste aan vroedvrouw zijn vind ik dat we de kans krijgen om (kersverse) ouders te helpen hun eigen weg te vinden. Om hen te ondersteunen met informatie, met een schouder, met een glimlach of met een stille traan.

Tinneke Wittockx

Vroedvrouw
Hoi! Ik ben Tinneke (woonplaats Aarschot) en ik ben sinds 2019 trotse vroedvrouw en draagconsulente. Al vanaf het begin van mijn studies voelde ik dat mijn passie in de eerste lijn lag. In 2020 ging ik op ontdekking in Londen. Ik draaide even mee in een homebirth team om te proeven van de (meestal) nachtelijke avonturen van een vroedvrouw die (thuis-)bevallingen begeleid. Ik had niet lang nodig om te voelen dat dit was wat ik in de wereld wilde zetten. Van de positieve zwangerschapstest tot de eerste stapjes van je kleintje een gezin begeleiden, is echt wat me gelukkig maakt. Dat ik ook jullie kleintje mee de wereld in mag begeleiden, maakt het verhaal compleet. In 2021 deed ik een tijdje vrijwilligerswerk in een stadje in Tanzania, Afrika, waar ik als vroedvrouw mijn kennis rijkelijk kon omzetten in ervaring. Bij thuiskomst was ik er dan ook helemaal klaar voor om als zelfstandige vroedvrouw mijn droom waar te maken. Naast vroedvrouw zijn, houd ik erg van wandelen, (rots-)klimmen en schilderen. 

Isabel Mahieu

Vroedvrouw
Ik ben Isabel (regio Schriek), trotse mama van twee tienerzonen. Na twintig jaar werkzaam in de marketing sector besloot ik de studies van vroedvrouw aan te vatten. Recent afgestudeerd ging ik, na stage gevolgd te hebben bij Bolle Buik, aan de slag in deze fijne vroedvrouwenpraktijk. Ik wil me inzetten voor de fysiologische geboorte, de nabije begeleiding van het koppel tijdens hun zwangerschap, bevalling en na de geboorte van hun kindje.
 

Geertrui De Winter

Vroedvrouw
Ik ben Geertrui, korter Trui, ik woon in Herent en ben vroedvrouw sinds 1998. Die zomer startte mijn
loopbaan op verloskamer en materniteit in het Sint-Jansziekenhuis in Brussel.
Ik werd zelf mama, begeleid door een eigen vroedvrouw, en dat bracht me op een eigen spoor. Om
overdag zoveel mogelijk bij onze kindjes te zijn, ging ik voortaan ’s nachts werken.
Toen we een derde kindje verwachtten nam ik ontslag om er fulltime voor ons gezin te zijn. Dit
kleintje zat ondersteboven ! Opnieuw kregen we medische hulp die toch weer toeliet met onze eigen
vroedvrouw te bevallen. We kregen ook een vierde kindje en de jaren vlogen voorbij zonder dat ik
erg in had. Tot ik een vacature zag bij de groepspraktijk die vroeger voor ons had gezorgd. Een lang
gekoesterde droom ging in vervulling : vroedvrouw aan huis zijn, thuisgeboortes begeleiden !!
Het voelt als een grote meerwaarde dat er tijd is om jullie te leren kennen. Je te begeleiden zodat je
eigen keuzes kan maken die bij je passen. Van een geboorte-ervaring mee iets versterkends maken,
iets dat vertrouwen geeft in de taak die daarna op je wacht als jonge ouders. Babietjes mee een
zachte landing geven, met veel liefde en respect.
De allerbeste reden om ook midden in de nacht voor uit je bed te komen !