Geboorte

Arbeid

Waar je ook wenst te bevallen, er staat een vroedvrouw voor je klaar. Ze kan je arbeid deels thuis opvolgen en al dan niet mee gaan naar het ziekenhuis. Je arbeid thuis laten opvolgen door de vroedvrouw, ongeacht de plaats waar je gaat bevallen, heeft tal van voordelen.

Thuis zijn is bevorderend voor de ontsluiting. Je eigen huis is de beste plaats om de hormonenstroom op gang te brengen die je lichaam nodig heeft om sterke en goede weeën te krijgen. Thuis is het voor je partner bekend terrein. Thuis heb je minder remmingen en kan je alle houdingen aannemen en geluiden maken die je helpen om je weeën op te vangen. Of juist je helemaal terugtrekken als je daar behoefte aan hebt, je eigen rustig plekje zoeken waar niemand je stoort.

De vroedvrouw kan tijdens de arbeid de conditie van de baby opvolgen. Ze kan je tal van tips geven of gewoon geruststellen dat alles goed gaat. Ze kan bij je blijven en er gewoon ‘zijn’.  Ze kan je partner tips geven om jou verder te helpen.

Ze stuurt je tijdig door naar het ziekenhuis als jullie dit samen het geschikte moment vinden.
In sommige ziekenhuizen kan een vroedvrouw van Bolle Buik je bevalling begeleiden. In andere ziekenhuizen kan je rekenen op de deskundige zorg van het plaatselijk verloskundig team. 

Thuisbevalling

Bij een thuisbevalling beval je in je eigen vertrouwde omgeving met de professionele begeleiding van een vroedvrouw. Thuis bevallen betekent in de eerste plaats dat je op je eigen, vertrouwde terrein bent. Je kent hier elke kleur, elke geur, elk geluid. Het is er rustig en ontspannen en daar gaat het om als je gaat bevallen.

Vroedvrouwen zijn speciaal opgeleid
voor het begeleiden van normale
zwangerschappen en bevallingen.
Ze hebben verschillende jaren
praktische ervaring achter de rug
voor ze thuiszorg doen.

Er kunnen wel eens verwikkelingen optreden, en dan
houdt de bevalling inderdaad een risico in. In dat geval gebeurt de bevalling best in het ziekenhuis. Of een bevalling risicodragend is, kan de vroedvrouw vaststellen tijdens de prenatale controle. Ook in de loop van de thuisbevalling kan ze nog besluiten dat die best voortgezet wordt in een ziekenhuis. Eén van de voorwaarden voor thuis bevallen is dus dat je binnen het half uur in een ziekenhuis moet kunnen zijn.

Klik hier voor MATERIAALLIJST THUISBEVALLING

Onder water bevalling

Zowel thuis, als in sommige ziekenhuizen, kan je het water in voor de arbeid en de geboorte. Het warme water werkt ontspannend en de weeën worden als minder pijnlijk ervaren, dus er is minder nood aan pijnstilling. Ook voor de baby heeft het water zo z’n voordelen, waaronder de overgang van baarmoeder naar buitenwereld verloopt veel zachter en soepeler. Plus het ontspannende effect van het water op de moeder zorgt voor minder stress bij de baby.

Het is mogelijk om bij Bolle Buik je eigen bevallingsbad te kopen indien je met onze vroedvrouwen thuis bevalt.

Birth&Breakfast

Twijfel niet om ons te contacteren voor meer informatie over een bevalling in een birth & breakfast. We helpen je graag verder.