Baarmoeder Zegening (Woomb Blessing)
(Te reserveren op aanvraag)

In allerlei oude culturen wordt al eeuwenlang het nieuw leven en de overgang naar het ouderschap gevierd in de vorm van bepaalde rituelen. De Navajo Indianen vierden deze overgang. In Brazilië wordt nog steeds de 'Baby Cha' georganiseerd voor de zwangere vrouw, in Turkije de 'Façadura' , in Indië de 'Valaikappu ceremonie', in Zuid-Afrika de 'Stork Party', in Japan het 'Fontein ritueel',… Ook in deze tijd worden rituelen geherintroduceerd in de samenleving om mijlpalen van het leven te creëren, die overgangen expliciet maken en onze identiteit helpen vorm geven. Woomb blessings & Baby Showers leven voort.

Ook wij bieden je vanuit Bolle Buik graag een persoonlijk ritueel aan om jouw moederschap (opnieuw) te vieren. We halen het ‘moeder worden’ uit het ordinaire en geven het de plaats die het verdient. Straks je kind op de wereld zetten, raakt je in één van de diepste lagen van je vrouw zijn. Door de baarmoeder te zegenen vindt een stukje heling plaats en wordt onze oerkracht als vrouw aangewakkerd. Het is ook een voorloper van het welkom heten van je baby in onze samenleving. In een kring van zelf gekozen vrouwen word je als moeder- in-spe omringd, verwend, gevierd. Samen verstillen, ontspannen, zingen, zegenen en knutselen we. Het ritueel kan eindigen met een potluck of welke vorm van feest vieren die jij leuk vindt.

Voor een voorbereidend gesprek of om een datum te zoeken, mail naar info@bollebuik.be of bel naar Nina-Benedicte op 0474 20 52 70.