Kinderen die goed gehecht zijn, zijn later meer zelfverzekerd, zitten beter in hun vel, hebben een positiever zelfbeeld en zijn beter in staat om betekenisvolle relaties aan te gaan. Deze hechting komt in het gedrang wanneer opvoeden gezien wordt als een machtsstrijd tussen ouder en kind. Wanneer kinderen gezien worden als manipulators die van hun ouders willen ‘winnen’, kan dit nefast zijn voor een diepe verbondenheid.

In deze uiteenzetting wordt ingegaan op het feit dat het helemaal ok is om tegemoet te komen aan de behoeften van je kindje. Dat je gerust je moederhart mag volgen en gerust mag zijn dat je geen kleine tirannetjes opvoedt wanneer je ze met liefde, aandacht en respect behandelt… Natuurlijk zijn er belangrijke voorwaarden zoals het respect voor je eigen grenzen en behoeften en het belang van sociale regels.

Els Vandingenen, van vzw Anna-Lena, gaat bij deze lezing dieper in op de nadelen van opvoeden met straffen, belonen, time-outs en dikke duimen….en vooral hoe het anders kan. 

Prijs: 25 euro per persoon
Duur: 2 uur

LET OP! 
De parkeerplekken op de binnenplaats zijn voorbehouden voor de patienten van de osteopaten. Deze mensen zijn vaak slecht ter been. Gelieve dit te respecteren en een parkeerplaats te zoeken in de Gemeentestraat of in de omliggende straten. Voor fietsen zijn er voldoende plekken.