Opvoeden zonder machtsmiddelen (zoals bang maken, dreigen, uitsluiten, vernedering of omkopen) en toch duidelijke grenzen en begeleiding geven aan je kind, kan dat? Zeker! Onderzoeken naar de verbindende autoriteit toonden aan dat zowel ouders als kinderen nood hebben aan twee principes: onvoorwaardelijke liefde én krachtige begeleiding door de volwassene. Of zoals Haim Omer het zo mooi zegt: liefde is het fundament, maar niet genoeg.

Om uit te groeien tot een sterke en veerkrachtige volwassene moet een kind zich kunnen hechten aan een zorgfiguur. Die hechting kan pas ontstaan als de zorgfiguur liefde kan geven zonder oordeel of manipulatie én als de ouder op een respectvolle en (daad-)krachtige manier grenzen kan stellen. Wanneer deze beide factoren aanwezig zijn voelt een kind zich veilig in een wereld die soms overweldigend kan zijn.
Maar hoe geef je je kind het gevoel dat het helemaal ok is in al wat hij of zij is, voelt, denkt en beleeft? En hoe kan je tegelijk een krachtig houvast en een veilige haven bieden aan je kind?

Dit alles wordt op een concrete en realistische manier uiteengezet in de drie webinars 'Ik zie jou' op 25 januari, 'grenzen' op 22 februari en 'regulatie op 29 maart.
Elk webinar kan apart gevolgd worden (25 euro voor 1,5 à 2 uur). Wanneer je je onmiddellijk inschrijft voor de reeks van drie krijg je 15 euro korting. (60 euro in plaats van 75 euro.)

Inschrijven voor de reeks kan via:
www.supersaas.be/schedule/vzw_anna-lena/Reeks_Webinars
Uitgebreidere informatie over de webinars vind je op www.mamacoach.be/lezingen